2009. március 28., szombat

Mascarpone-s édesség

Hadd ne írjak tiramisut mert ez nem az, de mégis, mindegy, szerintem készítsük abból amit a hűtőben találunk. Ezt mindösszesen 10 perc alatt raktam össze. 4 személyre elegendő a mennyiség, a láthatónál kisebb poharakba osztva, mert ebből csak három lett.Ezek kellenek: babapiskóta, (nekem a Lidl-ben kapható tökéletes), egy (két) erős presszókávé, fehér rum (ez volt itthon, bár eredetileg Amaretto), 250 gr mascarpone, 2 tojás, egy rúd vanília kikapart belseje, nádcukor ízlés! szerint, 1 deci tejszín.

Babapiskótákat rumos kávéba mártom. Összetörve teszek egyet a pohárt aljába.

Kikeverem a tojássárgákat a cukorral, ráöntöm a sajtot és a tejszínt, keverem jó sokáig habosra, édesítem, vaníliát teszek bele és a végén belekeverem a külön felvert tojásfehérjéket. Óvatosan, nem összetörve.

Piskótára krémet öntök. Egy áztatott piskótát a pohár oldalába teszek. Krémre újabb tördelt piskóta. Krém, kakaószórás, hűtő. Kész.

Macaroon Ramsay:o)))

Ui.: eggyel több tojással ugyanez a mennyiség kitölti a képen látható, de négy (nem három) ikeás poharat. Könnyebb és habosabb is. Most vár a hűtőben. Csak bírjam ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése