2009. március 18., szerda

Nincs időm főzni ellenes kampány

Minél jobban szeret enni az ember annál inkább rájön az idő múlásával, hogy főzni jó, mi több, sok esetben a vártál sokkal egyszerűbb. Hogy az 500 grammos csicseriborsó csomag másik felét is megmentsem, a következő hirtelen ebédet rittyentettem, nagyjából 10 perc alatt.

Paradicsomos fűszeres csicseriborsó

(szárazon) 250 gr csicseriborsó sós vízben megfőzve
4 kanál paradicsomsűrítmény
4 szem koktélparadicsom
1 kis fej hagyma
4 szál medvehagyma, helyettesíthető egy gerezd fokhagymával
Friss koriander
Kis kocka vaj, két kanál extra szűz olívaolaj
1 feles kupicányi víz
Só, frissen őrölt bors, chili ízlés szerint

Olajon és vajon a kis fej hagymát apró kockára vágva párolom, a végén kis kanál nádcukorral karamellizálom. Rádobom a kifőtt csicseriborsót, átforgatom, belevágom a friss paradicsomot és ízesítem a megadott fűszerekkel, a medvehagymát vékony csíkokra vágva előtte.

Így néz ki:

Hozzá házi, egész mákos tönkölybúza kenyeret fogok enni. Receptje a következő, gépben készítendő.

400 gr teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
100 gr zabpehelyliszt
5 (10) dkg egész mák
1 tojás
Fél csomag friss élesztő
1 bögre víz
2 kanál olívaolaj
1 kanál só és ugyanennyi cukor

Gépbe öntök mindent és alapprogramon elkészítem a kenyeret. Ha több mákot teszek bele a vízből is több kell. Alapszabály: mindig utánanézek a kenyérnek, ha ragacs az alja, kap még egy kis lisztet ami összekapja, ha akad a dagasztó, akkor pár csepp vízzel menthető a téma.

A rumli miatt képtelen vagyok értelmes fotót készíteni, majd egyszer ezt is megoldom.

M.

1 megjegyzés:

  1. Fénypostán várom a kóstolót. Így a mai kondizás után több tányérral is jöhet...:) Ismét folyik a nyálam...a hummusz nagyon nagyon jól néz ki! ;)

    VálaszTörlés