2009. április 29., szerda

A paradicsomom II. rész

Na bakker most aztán már fogalmam sincs, hogy vegyek-e palántát, vagy várjak türelemmel? Az igazság az, hogy nagyon nagyon vágyom rá, hogy saját magról dédelgetett paradicsomom legyen, nem ilyen akárkitől vett palánta, hát nézzenek már oda! Márpedig most a kispesti piacon már tele van az őstermelő rész, fillérekért csudaszép erős, láthatóan kiültetésre váró palánták várnak rám, hogy megvegyem őket. Nagy a dilemma: nem kések-e el ezekkel a magokkal, ha jövő hét elején, vagy most hét végén ültetem szét őket egyesével kis cserépbe??? Mit tegyek??? Mennyi idő mostantól amire rendes palánta lesz a nyomoroncokból? Anyúúúú!Óh szent Evetke segíts!

M.

7 megjegyzés:

 1. Türelem rózsát... izé paradicsomot terem. :)
  vkh

  VálaszTörlés
 2. Jó jó, de azt is mondták, hogy túl melegben sem szabad kiültetni! A piacos bácsi azt mondta röhögve, hogy őszre csak lesz paradicsoma, háhá!

  VálaszTörlés
 3. A piacos bácsikkal nem kell foglalkozni, de főleg ilyeneket elmesélni nem kell nekik, persze hogy röhögnek az ilyeneken :D

  Nálunk a piacon még csak most kezdték árulni a palántát, múlt héten nem is láttam, csak uborkát meg paprikát.

  Jó lesz az.
  Ahhoz képest, mikor utoljára "láttam őket" már yetik!!!
  A hitvánkákat már most kihúzhatod, minek ez az erdő, nem? :D

  VálaszTörlés
 4. Váháhá, igaz is megyek kiszedem a felesleget. Hitvánka:-) Székelyföldön sokat használják! Add mán ide azt a hitván kis kendőt! :-)))

  VálaszTörlés
 5. Ó, a tökfőzelékes poszttól csorog a nyálam.

  VálaszTörlés
 6. Enyém is csorgott miközben ettem:o)

  VálaszTörlés
 7. egy. most fedeztem fel, hogy neked van blogod. nagyon orulok, welcome. ketto, nem talalom az e-mail cimedet itt, legyszi kuldj nekem egy emailt a chiliesvaniliakukacgmail.com ra, szeretnek valamit kuldeni

  VálaszTörlés