2009. április 24., péntek

Zöldséges rétestorta


Hozzávalók

  • 1 nagy fej (kétöklömnyi) zeller
  • 1 csokor (5 nagy szál) sárgarépa
  • 1 csomag (kék dobozos, úgy 25 dkg) gomba - ízlés szerinti fajta
  • 1 csomag újhagya
  • 1 marék rukkola
  • 4-5 levél friss bazsalikom
  • majoránna
  • vaj, vagy más ízlés szerinti zsiradék bőven, legalább 15 dkg
  • 10 dkg mozzarella (zacskós)
  • 1 csomag réteslap
  • 1 dl tejföl

  • Elkészítés: Megpároltam a zellert kis sóval vajon. A répát ugyanúgy, csak a marék rukkolát is rátettem. Ezután egy csomag újhagymát pároltam, rá a gomba, a bazsalikom, a majoránna, a bors, a só. Amikor kész, a réteslapokból tortaformát vágtam, sima ügy, ollóval. Kivajaztam a tortaformát és tettem alulra három lapot, rá a zellert. Megint lap, majd vajas tejföl, gomba (lecsöpögtetve), újra lapok, tejfölös cucc, majd a répás elegy. Lappal és felkarikázott mozzarellával fedtem be. Érdemes az oldalát is kibélelni maradék réteslappal, a széle a legfinomabb. Nagyjából 1/2 óra alatt lett kész 180 fokos sütőben légkeverésen, de másnap az igazi mikor összeér! Fokhagymás tejföl vagy teljesen sima tejföl megy hozzá.

    Megjegyzés:
    Kb. egy ezresből volt meg, négy embernek önmagában, vagy nagyétkűeknek hús mellé bőven elég.

    Macaroon

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése