2009. május 1., péntek

Az első fagyi; eperfagyi


Mondtam már, hogy van egy visszatérő álmom, és az egész annyira kifejezően én vagyok, hogy ennél találóbbat legjobb barátaim sem költenének rólam? Sokszor megtörténik reggel az REM fázisban, hogy állok egy NAGY fagylaltos pultnál (székesfehérvári pizzéria, ami inkább fagyizó, a balatoni út mellett kinek van meg?) és fagylaltot válogatok, de akkora feladatnak tekintem, mert nem mindegy ám, gyümölcsöt nem eszünk csokoládéval, vaníliát karamellel és egyéb huncutságok. Szóval rettenetes nagy a feladat és az én fagyim valamiért rendre elveszik, vagy felébredek. Ami biztos, hogy mindig addig hezitálok, hogy vagy felébredtem, vagy a pultoslány kiadja másnak a gondosan összeválogatott (első:-) kelyhemet. Hát van aki szexszel, én fagyizással álmodom. Támad az öregkor>;o))).

Hozzávalók

0,5 kg eper, pár szemet félretéve díszítésnek
2 dl tejszín
2 dl tejföl
2 kanál gyümölcscukor
20 szem édesítő
Fél-egy citrom leve
1 levél bazsalikom
Fél kupak rózsavíz


Az epret alapos tisztogatás után éppen hogy csak összeturmixoltam a tejföllel, bazsalikommal, majd belekevertem a maradék hozzávalókat. Figyelem: ez az édes mennyiség ÉDES epefagyit eredményez, ami egyben savanyú is, mert én így szeretem. Kikeverés után beleöntöttem a fagyigépbe és 40 perc alatt készre kavartattam vele. Fénykép is lesz hamarosan! Most megpróbálok valami értelmesebbet kihozni a dologból ígérem! Mármint értelmes fényképet.

Megvannak a fényképek. Csak a szokásos.


Macaroon

6 megjegyzés:

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 2. ...ez nem hiszem, hogy az öregkor.Nálam is egyértelmű a válasz szex vagy fagylalt akkor fagyi-Pont most tartottam a kisöcsémnek (24 éves)és barátainak továbbképzést ebben a tárgyban miszerint: a nőknél az a kifejezés, hogy "megkívánta" abban a formában amiben ők gondolják nem létezik- egy rendes nő megkívánhat fagyit, kávét, csokit, jó vörös bort stb-ezt a kifejezést sajnos nem tudjuk személyre értelmezni-
  Szerintem ez normális én így születtem:)

  VálaszTörlés
 3. Még sosem tettem rózsavízet az eperfagyiba, de megfontolandó.

  VálaszTörlés
 4. Zsuzsa: sima pedig, mértékkel szerintem szinte bármilyen édességbe mehet, de eperhez kifejezetten. Én a szentkirályi rózsavizesét nagyon hiányolom...gondolom nem vagyok egyedül vele.
  M.

  VálaszTörlés
 5. Na, azt a szentkirályit a környezetemben rajtam kívül senki nem értékelte, még kell egy kicsit fejlődnie a közízlésnek. :))

  VálaszTörlés