2009. július 5., vasárnap

Az a klasszikus sült oldalas

Nem, nem a zsírban eltett, az is jó a maga nemében és síelésbe szeretek vinni ilyesmit. Ezt most csak szimplán sütőben, egyszerűen. A hús mint mindig Józsiéktól van, azon a kevés csirkén kívül amit mostanában már inkább levesbe teszek, hogy az egytálételként is megállja a helyét, nem nagyon eszünk olyan húst amit náluk nem lehet kapni. Itt tudtok kérdezni tőle! Érkezés előtt lehet vele egyeztetni telefonon mi van és mi nincs, én kezdek rászokni, hogy az embert küldöm így magamnak megspórolva a Nagycsarnok néha kissé :-) idegesítő forgatagát. Jelenleg borjúszűz van amúgy a hűtőben, hamarosan kikerül az is ide a blogomra.

Az oldalas mennyisége elég csalóka, szerintem a két csontra vágott szeletekből bárki megeszik hármat négyet egy ültő helyében, ha nem így van cáfoljatok nyugodtan. Szóval nekem egy oldalas volt, úgy ahogy van, a sertés oldalán ahogy végighúzódik az mind, na én azt sütöttem kettőnknek, kevés maradt még másnap reggelire is.

A sütőt előmelegítem 200 fokra. Én mindig légkeverésen sütök, ha valaki tudja mikor érdemes az alul felült használni igazán elárulhatná nekem.

Szóval a két csontra vágott szeleteket bőven borsozom sózom, kevés köményt (frissen mozsárban törve) szórok rá, fokhagymagerezdekkel (héjában csak lapítva, nem nyomón áttörve) bőséggel körbe rakom és minden szelet tetejére is helyezek egyet, de ezt csak addig amíg fólia alatt laknak. Ezen kívül vöröshagyma is kerül a tepsibe, ízlés szerinti egy-két fej szeletben. 200 fokon tehát sütöm alufólia alatt 1 órát, majd leszedve az alufólia borítást újabb felet, hogy szép piros színt kapjon. Akinek úgy tetszik kevés mézet is csurgathat rá jól adja magát az oldalashoz. Szerintem.

Ilyen:


Szigorúan kenyérrel és kovászos ubival kötelező a fogyasztás.

Macaroon

2 megjegyzés:

  1. Ó, végre valaki! Ez a légkeveréses kérdés ugyanis bennem is motoz évek óta, de úgy vagyok vele, mint Woody Allen a szex-szel: sosem mertem megkérdezni. Figyelni fogom a kommenteket, hátha jön egy gasztro-Veres Pál és felvilágosít minket!

    VálaszTörlés
  2. Nahát látod nekem tényleg fogalmam sincs róla, bár a Nosalty-n már láttam, azaz emlékszem, hogy valaki írta, no ezt a receptet alul felül állított sütőben készítem, de nem emlékszem mi volt az...

    VálaszTörlés