2009. július 8., szerda

Zsálya, borjú, sonka, ugorj a számba - "saltimbocca"!

Hát kicsit szar a cím, de ennyire futotta, majd beiratkozom valami tanfolyamra. A kaját most tanultam Annától és Józsitól, ahogy most tanulok annyi mindent a lassan 35 éves arcommal. Kicsit lemaradtam, de ígérem igyekszem. 10 perces vasárnapi ebéd, na megjött a kedvetek? Na jó salátával együtt fél óra, és zaba. Én imádtam, másnap hidegen is. Annak ajánlom aki unja a csirkét, de még mindig fél a steaktől vagy a vérnek titulált amúgy húslétől és szereti a száraz/abb húsokat. Átmenet a marha és az ízetlen hétköznapok között, Józsinál beszerezhető, ne sajnáljátok rá a pénzt igen csak megéri.

Hozzávalók

Fejenként 2-3 szelet borjúszűz (ököllel kilapítva)
Kevés liszt
Só, bors
Szeletenként 1 friss zsályalevél (Oázis kertészet:-)
Szeletenként 1 szelet jóféle nyers sonka
Vaj és olívaolaj

Tehát a húsokat ököllel klopfoltam, jó erősen borsoztam, de sóval csínján, általában a sonka is sós amit ráhelyezünk, majd vékonyan lisztbe nyomkodtam. Minden szeletre egy vékony szelet sonka, egy zsályalevél, rögzítem fogpiszkálóval

majd nagyobb rész vaj kisebb rész olaj keverékén


előbb a zsályás oldalát nem túlhevített serpenyőben (megég a vaj, ha nem tisztítottat használunk) 2 percig, majd a másik oldalát kb. 5 percig sütöm. Tálalás így,

nálam parmezános lilahagymás paradicsomsalátával, de kinek hogy, szerintem illatos jázminrizzsel meg sima szelet kenyérrel is összeillenek.

Macaroon

ps.: szombaton bajai halléfeszt, ott leszünk!!!


1 megjegyzés:

  1. ezt szeretem!:))
    egyébbként passzolok egy körkérdést neked, nézz be hozzám:)

    VálaszTörlés